Liigan finaalit huipentuvat "seiskapeliin" - Finaalihistoriassa kolmannen kerran seitsemänteen otteluun

3.5.2019

Toimittaja Pasi Honkasen kirjoitus Aamupostissa 03.05.2019
Toimittaja Pasi Honkasen kirjoitus Aamupostissa 03.05.2019
Toimittaja Pasi Honkasen kirjoitus Aamupostissa 01.05.2019
Toimittaja Pasi Honkasen kirjoitus Aamupostissa 01.05.2019

Molemmissa joukkueissa on mukana Jää-Ahmataustaisia pelaajia

Kärpät ja HPK ratkaisevat jääkiekon Suomen mestaruuden lauantaina Oulussa finaalisarjan seitsemännessä ottelussa. Liiga-historian aikana playoffs-sarjojen seitsemäs ottelu pelataan jo 24. kerran, kolmannen kerran finaalisarjoissa.

Molemmissa joukkueissa on mukana Jää-Ahmataustaisia pelaajia. Kärpissä Jari Sailio ja HPK:ssa Otto Paajanen. HPK:n joukkueessa mukana on myös Jaakko Kuusisto, joka on ollut lainassa Mestiksessä Ketterässä ja KeuPassa.

 

Jari Sailio, Hyvinkäällä syntynyt Jää-Ahmojen kasvatti pelaa nyt neljättä vuotta Oulun Kärpissä ja saalistaa huomenna kolmatta Suomen Mestaruuttaan.  Jari kuului menestyksekkääseen -86 ikäluokkaan, jossa pelikavereina Jää-Ahmoissa olivat mm. Lauri Tukonen, Petteri Wirtanen, Teemu Jäske, Artur Hägänen, Matias Väänänen, Henri Åstrom. Valmennuksesta vastasi Heikki Jäske apunaan Pertti Wirtanen, huoltajana oli mukana Jarin isä Jyrki.

 

Lopella syntynyt Otto Paajanen tuli Jää-Ahmoihin E1 ikäluokassa pelattuaan sitä ennen Lopen Lätkässä ja Riihimäen Kiekko-Nikkareissa. Kolme vuotta Martti Sarkkisen tiukassa valmennuksessa avasivat ovet HPK:n C-junioreihin mm. Niklas Ojan ja Lauri Vainiomäen kanssa. 

 

Menneinä vuosina pelaajien siirtymiset D-ikäisten jälkeen aiheuttivat paljon närää seurojen, vanhempien ja valmentajien välille, koska kasvattajaseurat saivat ja saavat nykyäänkin siirtokorvauksia kun pelaaja siirtyy joukkueesta toiseen. Nykyään vastaavia ongelmia ei synny, kun HPK:lla, Kiekko-Nikkareilla ja Jää-Ahmoilla on yhteistyösopimus niin kaikki puhaltavat asiassa yhteen hiileen ja jokaiselle pelaajalle yritetään hakea tasoaan vastaava joukkue. On se sitten Hyvinkäällä, Riihimäellä tai Hämeenlinnassa.

 

Tsemppiä molemmille entisille Ahmajunioreille huomiseen ratkaisuotteluun.