1970 - luku

Paimentolaisketju
1970-luvun Ahmojen Paimentolaisketju Hannu Heijari, Klaus Latvala ja Tauno Vilpponen
Pelikuva 1970-luvulta
1970-luvulta Petteri Nurmi, Antti Ravi ja taustalla Jukka Jalonen
Vasemmalta: Oiva Paavola, Eero Putkonen ja Veikko Laine

Ahmojen junioritoiminnan alku 1968-1969

 

Ahmalainen jääkiekko on alkanut kaudella 1968-1969. Tuon kauden aikana innokkaat isät ja pojat päättivät aloittaa korttelikiekon Hyvinkäällä. Aluksi kaupunki jaettiin neljään osaan: VR:n alue, Keskusta, Puolimatka ja Sahanmäki. Seuraavalla kaudella mukana oli jo kahdeksan joukkuetta, ja silloin perustettiin myös korttelikiekkotoimikunta, joka organisoi sarja- ja harjoitustoiminnan. Joukkueet nimettiin NHL-joukkueiden mukaan, ja parhaimmillaan E-juniori-ikäisten joukkueita oli 13.

 

Seuran perustaminen ajankohtaiseksi

 

Hiljalleen jääkiekkoilevat pojat alkoivat kasvaa ulos alimmilta junioritasoilta, ja oman seuran perustaminen tuli vielä enemmän ajankohtaiseksi. Alustava seuran perustamiskokous pidettiin Sveitsin majalla 31.3.1973. Paikalla olivat Kari Matikainen, Raimo Kivinen, Erkki Virtanen, Heikki Kangasmäki, Veikko Laine, Pertti Tetri, Urmas Virtanen, Seppo Karttunen, Martti Jeskanen, puheenjohtajana Oiva Paavola ja sihteerinä Per Wallgren. Kokouksessa esitettiin alustava organisaatiomalli, ennakkobudjetti sekä käsiteltiin junioreiden ikäjakaumat, valmentajien määrä ja koulutus. Kokous valitsi toimikunnan viemään asiaa eteenpäin.

Tieto oman seuran perustamisesta julkistettiin 10.5.1973. Seuran ensimmäiseen johtokuntaan valittiin puheenjohtajaksi Viljo Koho, varapuheenjohtajaksi Veikko Laine, sihteeriksi Irja Vuorenpää sekä jäseniksi Kari Matikainen, Jouko Jokinen, Oiva Paavola ja Seppo Puha. Johtokunnan lisäksi valittiin jäsenkirjuriksi Urmas Virtanen ja tiedotussihteeriksi Per Wallgren.

Jää-Ahmoista tuli junioriseura, jonka tehtävänä oli hoitaa F-C-ikäisten joukkueiden toiminta. Sen jälkeen pelaajien oli määrä siirtyä Kiekko-Kissojen riveihin.