Historia

Ahmalainen jääkiekko on alkanut kaudella 1968-1969 Hyvinkään Kiekko-Kissojen toiminnan alla. Tuon kauden aikana innokkaat isät ja pojat päättivät aloittaa korttelikiekon Hyvinkäällä. Aluksi kaupunki jaettiin neljään osaan: VR:n alue, Keskusta, Puolimatka ja Sahanmäki. Seuraavalla kaudella mukana oli jo kahdeksan joukkuetta, ja silloin perustettiin myös korttelikiekkotoimikunta, joka organisoi sarja- ja harjoitustoiminnan. Joukkueet nimettiin NHL-joukkueiden mukaan, ja parhaimmillaan E-juniori-ikäisten joukkueita oli 13.

 

Hiljalleen jääkiekkoilevat pojat alkoivat kasvaa ulos alimmilta junioritasoilta, ja oman seuran perustaminen tuli vielä enemmän ajankohtaiseksi. Alustava seuran perustamiskokous pidettiin Sveitsin majalla 31.3.1973. Paikalla olivat Kari Matikainen, Raimo Kivinen, Erkki Virtanen, Heikki Kangasmäki, Veikko Laine, Pertti Tetri, Urmas Virtanen, Seppo Karttunen, Martti Jeskanen, puheenjohtajana Oiva Paavola ja sihteerinä Per Wallgren. Kokouksessa esitettiin alustava organisaatiomalli, ennakkobudjetti sekä käsiteltiin junioreiden ikäjakaumat, valmentajien määrä ja koulutus. Kokous valitsi toimikunnan viemään asiaa eteenpäin.

 

Tieto oman seuran perustamisesta julkistettiin 10.5.1973. Seuran ensimmäiseen johtokuntaan valittiin puheenjohtajaksi Viljo Koho, varapuheenjohtajaksi Veikko Laine, sihteeriksi Irja Vuorenpää sekä jäseniksi Kari Matikainen, Jouko Jokinen, Oiva Paavola ja Seppo Puha. Johtokunnan lisäksi valittiin jäsenkirjuriksi Urmas Virtanen ja tiedotussihteeriksi Per Wallgren.

 

Lue lisää Jää-Ahmojen menneistä vuosista kausittain luetteloiduilta alasivuilta.