1978-1979

Edustusjoukkueen nousu II-divisioonaan aiheutti tietenkin paineita. Monet kokeneet pelaajat lopettivat. Sarjapaikan säilyttäminen asetettiin päätavoitteeksi ja sen turvaamiseksi tehtiin niissä oloissa mittavia pelaajahankintoja. Nimekkäimmät hankinnat olivat entiset maajoukkuepelaajat Antti Ravi ja Heikki Leppik. Toimintansa lopettaneesta RPL:stä tuli kuusi pelaajaa ja Kaukasten Voimasta Arto Kontio. Joukkueenjohto ja valmennus pysyivät samana. Tavoite säilymisestä saavutettiin loistavasti. Joukkue selvisi ylempään loppusarjaan ja jopa johti sitä jossain vaiheessa, jolloin hätäisimmät uneksivat noususta seuraavaan sarjaan. Tampere kuitenkin voitti sarjan ja nousu jäi haaveeksi. Kolmas sija nousijajoukkueelta Uudenkaupungin Lätkän kanssa oli hieno suoritus.

Junioreiden aluesarjoista tuli kolme mestaruutta sekä muutama muu mitali. Ahmat voitti jäleen myös seurojen toimintakilpailun. Piirin parhaaksi valittiiin edustusjoukkueen Jukka Tikkanen ja lupaavimmaksi junioriksi valittiin Tero Berg. Jokainen joukkue joko järjesti oman tai osallistui muualla järjestettyyn turnaukseen.

Koulutukseen, johon alusta lähtien pyrittiin kiinnittämään suuri huomio, osallistui Ahmoista 18 valmentajaa tai valmentajaksi aikovaa. Korttelikiekossa pelasi 14 joukkuetta; kahdeksan E-joukkuetta, neljä F- ja kaksi D-juniorijoukkuetta.

 

_______________

Onko sinulla joukkuekuvia tai lehtileikkeitä kaudelta 1978-1979? Ota yhteyttä toimisto(at)ahmat.eu! Lainaamme mielellämme arkistoista löytyviä kuvia, jotta saamme kerättyä niitä tänne mahdollisimman paljon.

Ahmat E Ruotsiin
Ahmat E-67 matkusti Ruotsiin kaudella 1978-1979.
Ahmat E-68 Ruotsiin
Ahmat E-67 matkusti Ruotsiin kaudella 1978-1979.
D-67 Naantalissa
D-67 Naantalissa kolmanneksi. (siirrettävä vuodelle 79-80)
D-67 kotiturnauksessa neljänneksi
D-67 sijoittui kotiturnauksessa neljänneksi. (siirrettävä vuodelle 79-80)
D-67 ylempään loppusarjaan
D-67 ylempään loppusarjaan
D-67 kotiturnauksessa neljänneksi
D-67 sijoittui kotiturnauksessa neljänneksi.
D-67 voitti pronssia Naantalissa
Tunnelmia D-67 Sipoon turnauksesta
D67 voitti Sipoon turnauksen
D-67 voitti Sipoon turnauksen
Tunnelmia D-67 Sipoon turnauksesta
D67 maaliskuu 1980
D-67 voitti Sipoossa Wolfin turnauksen maaliskuussa 1980.
Aluesarjasijoitukset
D-66 menestyi aluesarjassa mitaleille, D-67 tuli neljänneksi