2018-2019

 

TOIMINTAKERTOMUS 2018-2019

 

HALLITUS JA SEURAN TOIMIHENKILÖT

Hallitukseen ovat kuuluneet seuraavat henkilöt:

 

Ari Torikka                                      puheenjohtaja

Marko Peltonen                              sihteeri, varapuheenjohtaja

Mikko Liukko

Angelo Marseglia

Heikki Nieminen

Teija Pahkajärvi           

Tom Östlund

 

Hallitus on kokoontunut kauden aikana kahdeksan kertaa ilman korvausta ja se on tehnyt talouteen ja muuhun toimintaan liittyviä päätöksiä.

 

Mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen on seuran toimintaohjeiden mukaisesti määritelty työryhmä, johon kuuluvat kyseisen joukkueen valmentajat ja joukkueenjohtaja, seuran valmennuspäällikkö sekä seuran puheenjohtaja.

 

Seuran toiminnantarkastajana toimii Sari Salonen, Tuohitilit Oy. Hallitukselle järjestettiin yhteinen ruokailutilaisuus joulukuussa ja toukokuussa.

 

Seuran palkattuna valmennuspäällikkönä on toiminut Tero Berg.  Varustepäällikkönä on ollut Kimmo Viljanen 1. toukokuuta 2016 lähtien, seuran yhdyshenkilönä Marko Peltonen, Webmasterina Angelo Marseglia. Seuran toimistoa hoitaa Elisa Parviainen

 

Vastuuvalmentajien kanssa on tehty seuratasolla sopimukset, jossa määritellään kulukorvausten määrä. Kulukorvausten määrä riippuu toiminnan laajuudesta ja vaatimuksista. Kaikki kulukorvauslaskut kulkevat kirjanpidon kautta ja ne ilmoitetaan verottajalle taloushallinnon kautta.

 

TALOUS

 

Seuran taloutta on hoidettu hallituksen tekemien päätösten mukaisesti. Seura perii joukkueilta toiminta-, varuste- ja pelaajamaksuja, joilla pääasiassa katetaan toiminnan kuluja. Hyvinkään Kaupunki laskuttaa seuraa jään käytöstä kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti ja seura lisää tämän hinnan päälle 25€, kun laskuttaa joukkueita. Toiminta-avustusta on saatu Hyvinkään kaupungilta toimintapisteiden mukaisesti.  Sponsorisopimus on ollut Sportia Riihimäki / CCM yhteistyön kanssa. Seura jatkaa yhteistyötä Lammin Säästöpankin kanssa. Seuran tilikausi on 1.7.–30.6.

 

 

Taloudellinen tilanne on jatkunut edelleen hyvänä, vaikka hallituksen suunnittelema Ahma-arpajaiset eikä Lammin Säästöpankin sponsorointi eivät toteutuneet. Toimintamaksut on pyritty pitämään alhaisina, jolla mahdollistamme mahdollisimman monen lapsen harrastamisen seurassa.

Seuran laskennallinen liikevaihto oli noin 465 000€. Summa koostuu pääasiallisesti vanhempien maksamista kuukausittaisista toimintamaksuista joukkueille sekä joukkueiden suorittamista varainhankinnoista. Seuran koko rahaliikenne on keskitetty Lammin Säästöpankkiin ja joukkueilla ei saa olla käteiskassoja vaan kaikki maksut kulkevat pankin kautta. Jokaisen joukkueen tilien, pelileirin, Leijona Kiekkokoulun ja seuran päätilien kirjanpito on omalla vastuupaikallaan. Seuran tuloslaskelma muodostetaan kaikkien vastuupaikkojen yhdistelmästä.

 

 

JÄSENMAKSUT

 

Seuran jäsenmaksu oli 35€/jäsen kaudella 2018-2019 ja se kerättiin pelaajilta, valmentajilta, joukkueenjohtajilta, taloudenhoitajilta sekä huoltajilta. Leijona Kiekkokoululaisilta jäsenmaksu on 5€.

 

 

KEHITYSHANKKEET

 

Seuran toimintamaksuilla kustannetaan koulutukset ja (osallistujat): JVK (1), NVK (1), LTVK1 (5), LTVK2(5) ja FHV (3), Valmennuspäällikön koulutukset (2), Huoltajien koulutukset (5)

 

Jää-Ahmoilla on yhteistyössä HPK:n ja Kiekko-Nikkarit kanssa yhteinen taitovalmentaja. Taitovalmentajan toimeen saimme Suomen Jääkiekkoliitolta merkittävän rahallisen tuen. Nimettynä henkilönä oli Visa Pesonen, jonka päätehtävä Hyvinkään Jää-Ahmoissa on nuoremman pään luistelu- sekä lajitaitovalmennus niin pelaajille kuin valmentajille.

Tavoitteena tällä toiminnolla on pitää seuran valmennustaso korkeana, tarjota mielekästä toimintaa ja siten varmistaa hyvä jäsenkehitys nuoremmissa ikäluokissa.

 

TAPAHTUMAT

 

Joukkuekohtaisia turnauksia järjestettiin yhteensä 5 kpl

Jää-Ahmat järjestivät yhteistyössä Hyvinkää Ringeten kanssa Hyvinkään 1-2 -  luokkalaisille mahdollisuuden tutustua jääurheilun saloihin.

Joukkueenjohtajien yhteiset palaverit järjestettiin kahdeksan kertaa.

 

URHEILUTOIMINTA KAUDELLA 2018 - 2019

 

Seuran valmentajakerho kokoontui kaksi kertaa kauden aikana. Jokaisen joukkueen kassa käytiin läpi asioita, mitkä ovat kyseisen ikäluokan tärkeimpiä         harjoiteltavia asioita ja miten harjoittelu toteutetaan. Teemoja, joita käsiteltiin, olivat mm pelaaminen, maalinteko, syöttäminen ja pelitilanneroolit.

 

Kausi tehtiin yhteistyössä Riihimäen Kiekko-Nikkareiden kanssa, jossa A- ja B- joukkueet pelaavat Kiekko-Nikkareiden talousohjeiden alla ja C- ja C2-joukkueet Jää-Ahmojen organisaation alla. Joukkueiden pelaajat ja toimihenkilöt ovat molempien seurojen jäseniä.

 

Sarjoissa pelasi 28 Jää-Ahmat joukkuetta A-junioreista aina G-junioreihin asti; HyRi A-joukkue, HyRi B-joukkue, HyRi B-Team-joukkue, HyRi C-joukkue, HyRi C2-joukkue, HyRi C2 Team-joukkue, D1-05 kolme joukkuetta, D2-06 kolme joukkuetta, E1-07 kolme joukkuetta, E2-08 kolme joukkuetta, F1-09 neljä joukkuetta ja F2-10 neljä joukkuetta ja G-11/12 kaksi joukkuetta

 

Seuramme järjestämässä Leijona – Kiekkokoulussa oli mukana noin 90 innokasta lasta. Seura järjesti myös maalivahtivalmennusta ja kenttäpelaajille tehojäitä kauden aikana. Maalivahtivalmennukseen osallistui kaikki seuran maalivahdit. Elokuun kolmepäiväiseen, kotihallissa järjestettyyn Sportia leirille osallistui 50 lasta.

 

Seuramme toiminnassa on mukana myös naisten harrastejääkiekkojoukkue Team Flames. Joukkue on osallistunut liiton sarjatoimintaan.

 

Tyttökiekkoa seurassa ei ole aloitettu, mutta nuoremmissa ikäluokissa on pelannut myös tyttöjä. Seura on ensisijaisesti ohjannut tytöt paikallisen ringette seuran toimintaan tai jääkiekon valinneet Riihimäen Nikkareiden tyttöjoukkueisiin.

 

 

 

Ari Torikka

Hyvinkään Jää-Ahmat ry, puheenjohtaja