Yhteistoimintasopimus Jää-Ahmat ja Kiekko-Nikkarit

30.1.2015Hyvä Jää-Ahmojen seuraväki

 

Eilen perjantaina 30.1.2015 Kiekko-Nikkarit ja Jää-Ahmat allekirjoittivat seurojen välisen seurayhteistyösopimuksen. 

Yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on luoda yhteistoimintasuhde, jolla vahvistetaan seurojen välistä yhteistyötä kilpakiekko- ikäluokissa ja määritellään miten kilpakiekkoa tulevaisuudessa toteutetaan tällä alueella. Tavoitteena on aikaansaada varteenotettava vaihtoehto siirtymiselle ylä-aste / lukio vaiheessa pelaamaan toiselle paikkakunnalle. Mahdollisuudet ovat hyvät pelata korkeallakin sarjatasolla, pelaahan Ahmojen ja Nikkareiden kasvatteja lähes 50 pelaajaa lähialueen C-A- nuorissa ylimmällä tai toiseksi ylimmällä sarjatasolla.

Yhteistoimintasopimuksen tavoitteena on kehittää yhteistyössä alueellista junioritoimintaa sekä uudistaa seuratoimintaa, jotta paikallisesti pystytään turvaamaan seuraorganisaatioiden toiminta myös tulevaisuudessa. Seurojen yhteisten koulutustilaisuuksien ja valmentajavaihdon avulla seurojen hyvät toimintamallit saadaan molempien seurojen käyttöön. Lisäksi sopimus mahdollistaa seurojen kesken ”pelaajapolun”, joka mahdollistaa löytämään kullekin pelaajalle kaikissa pelaajauran vaiheissa riittävän haastavan pelitason. 

Yhteistoimintasopimuksella pyritään pienentämään pelaajapoistumaa ”Drop Out” ja tarjoamaan mahdollisuuden elinikäiseen harrastamiseen.

Erona aiempiin vastaaviin yrityksiin on se, että nyt sopimus käsittää useamman ikäluokan ja on kestoltaan useampivuotinen.

Sopimus koskee alkuvaiheessa A, B ja B2 ikäluokkia. Sopimuksessa mahdollistetaan myös yhteisen C- joukkueen perustaminen sopimuksen voimassaoloaikana. Sopimus sisältää myös vuosittaisen SJL:n seurayhteistyösopimuksen solmimisen joka mahdollistaa tiiviin yhteistyö kaikissa ikäluokissa. Tämä mahdollistaa entistä paremmin jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden harjoitella ja pelata tasonsa ja tavoitteidensa mukaisessa ryhmässä.

Harjoittelu- ja pelaaminen tehdään B:n ja B2:n osalta puoliksi Hyvinkäällä ja Riihimäellä. A:n osalta harjoittelu pääosin riihimäellä, kotipelit kuitenkin puoliksi Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Nämä asiat kuitenkin tarkentuvat suunnittelun edetessä.

Eri ryhmien Valmentajat ja joukkueenjohtajat on kartoitettu ja varmistettu seuraavasti

Yhdistelmä A

Vastuuvalmentaja                     Mika Auranen 

Valmentaja                                  Juha Leppänen

Valmentaja                                  Miika Paakkola

MV-Valmentaja                         Jussi Arponen

Joukkueenjohtaja                     J-P Lievonen

 

Yhdistelmä B

Vastuuvalmentaja                     Tomi Lesonen

Valmentaja                                  Visa Pesonen 

Valmentaja                                  Aki Ylänne      

MV-Valmentaja                         Vesa Kettunen

Joukkueenjohtaja                     Anu Arminen   

 

Yhdistelmä B2

Vastuuvalmentaja                     Manu Tynkkynen     

Valmentaja                                  Teemu Sopanen  

MV-Valmentaja                         Julius Kivinen            

Joukkueenjohtaja                     Hannu Lemmetti   

 

Sopimus on vastaus ainakin parin vuosikymmenen ajan velloneeseen keskusteluun siitä pitäisikö voimia yhdistää, millä ehdoilla ja mitä hyvää se toisi. Sopimuksen valmistelun aikana pyrittiin johdonmukaisesti taklaamaan kaikkia aiemmista yrityksistä havaittuja sudenkuoppia kuten mikä nimi joukkueelle tulee, missä pelaa ja harjoittelee, mihin maksetaan, kuka johtaa, mihin seuraan kuulutaan.....  Loppujen lopuksi päätös oli molempien seurojen johtokunnille/hallituksille varsin helppo, eikä äänestyksiä tarvittu.

Jotta asiat päivittäisessä toiminnassa sujuisivat ilman turhia ristiriitoja, toimintaa ohjaamaan ja valvomaan perustetaan ohjausryhmä johon kuuluu molempien seurojen puheenjohtajat, valmennus- ja junioripäälliköt sekä kutsuttaessa erilaiset asiantuntijat.

 

Terveisin

 

Timo Virmala                                                         Tero Berg

Puheenjohtaja                                                       Valmennuspäällikkö

Jää-Ahmat ry                                                          Jää-Ahmat ry